تهران، خیابان ولیعصر، پایینتر از سه راه جمهوری، کوچه سخنور، ساختمان شماره 117، طبقه 5
021-66709528
دستگاه رادیولوژی سی آرم (C-ARM) یک اسکنر تصویربرداری با اشعه ایکس است. در واقع سی آرم یک مکانیسم تشخیصی است که برای تشدید و تولید تصاویر تشخیصی استفاده میشود. دلیل اصلی برای نامگذاری این دستگاه، وجود بازوی C شکل آن است. C-ARM معمولاً زمانی استفاده میشود که بیمار قادر به راه رفتن یا معاینه نباشد. همچنین در طی عمل جراحی یا هر روش تهاجمی که با عدم مشاهده مستقیم انجام میشود، استفاده میگردد.
تصاویر اشعه ایکس این دستگاه بسیار باکیفیت هستند. این تصاویر به پزشکان اجازه میدهند پیشرفت را در هر لحظه در طول عمل جراحی نظارت کنند. بررسی نتایج در طول درمان باعث میشود بیماران سریعتر بهبود یابند. C-ARM جهت تصویربرداری حین عمل در عرصههای مختلف پزشکی از جمله قلب و عروق استفاده میشود.
پیشرفتهای تکنولوژیکی در حوزه مراقبتهای بهداشتی، پیری جمعیت و افزایش شیوع بیماری پوکی استخوان، همگی از عوامل موثری هستند که سبب شده تا دستگاههای رادیولوژی با دقت بالایی طراحی و ساخته شوند. با افزایش فراوانی بیماریهای مزمن، تعداد فزایندهای از افراد تحت عمل جراحی قرار میگیرند. شیوع آرتریت روماتوئيد (Rheumatoid arthritis) یا همان روماتيسم مفصلي، سرطان و اختلالات قلبی عروقی در جمعیت سالمند، سبب تقاضای روشهای پیشرفته برای جراحی شده است.
در حوزه پزشکی و سلامت تقاضای فزایندهای برای روش توموگرافی کامپیوتری C-Arm (CT) وجود دارد، زیرا این روش به بیماران کمک میکند تا نیازهای تصویربرداری سه بعدی (D3) از معماری قلب را ایجاد کنند. امروزه با استفاده از تکنیکهای طراحی، ساخت و مدل سازی تجهیزات تصویربرداری پزشکی به سرعت در حال پیشرفت و تکامل هستند. بازار تجهیزات پزشکی روز به روز در حال پیشرفت است و استفاده از تجهیزات بیمارستانی مدرن در بازارهای در حال توسعه رو به افزایش است.
سی آرم یکی از مهمترین دستگاههای تجهیزات پزشکی بیمارستانی محسوب میگردد. این دستگاه تصاویر تشدید شدهای تحت عنوان x-ray image intensifier (مخفف عبارت XRII) را ایجاد میکند که اشعه ایکس را به نور مرئی با شدت بسیار بالاتر از صفحه نمایش فلوروسنت تبدیل میکند. طی انجام این فرآیند، پزشکان و متخصصان میتوانند آناتومی بدن را در تصاویر نسبت به صفحه فلوروسنت مجزا مشاهده نماید. XRII دوز بسیار پایینی دارد و قادرست اشعه ایکس را به نور مرئی تبدیل کند.
سی آرم یک دستگاه تصویربرداری پزشکی مبتنی بر فناوری اشعه ایکس است. این تجهیزات از انعطاف پذیری ویژهای برخوردارند. انعطاف پذیری و سازگاری دستگاههای سی آرم عامل مهمی در افزایش تقاضا برای ساخت آنها محسوب میشود. سازگاری دستگاه سی آرم از نظر پوزیشن دهی سبب شده تا اغلب برای انجام مطالعات و تستهایی همچون مطالعات قلبی، مطالعات آنژیوگرافی، مطالعات درمانی و ارتوپدی مورد استفاده قرار گیرد.
C-ARM با استفاه از ژنراتور که وظیفه تولید اشعه ایکس را دارد و دتکتور فلت پنل تصاویر مختلفی در حین عمل تولید میکند. این تجهیزات یک ویژگی منحصر بفرد دارند که به پزشکان اجازه میدهند تا آناتومی بیمار را ببینند و روشهای کم تهاجمیتر همراه با نتایج موثرتری را برای بیماران فراهم کنند. بازوی C شکل دستگاه به سایر اجزای سیستمها متصل است و اجازه حرکت افقی، عمودی و همچنین در اطراف محورها را میدهد. به همین دلیل اشعه ایکس از هر زاویهای از بدن بیمار قابلیت عبور کردن دارد.
فیزیستها جزئیات آناتومی بدن از جمله استخوانها و مکان دقیق ایمپلنتها را با استفاده از تصاویری که دستگاه میگیرد، بررسی میکند.
از دیگر کاربردهای این دستگاه تصویربرداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این دستگاهها عمدتاً در دو نوع روش تشخیصی، تحت عناوین تصویربرداری فلوروسکوپی (Fluoroscopy) و استاتیک مفید واقع میشوند. اما از آنجایی که ویژگی اصلی آنها سطح تحرک بالا (در مقایسه با دستگاه X-Ray)، در بسیاری از جراحیها در مواردی که دید مستقیم از میدان عملیاتی غیر ممکن است نیز استفاده میشوند.
تصور ایستا جایگزینی برای تصاویر اشعه ایکس در طی جراحی هستند که در آن شرایط بیماران حتی برای مدت کوتاهی نمیتوانند راه بروند یا وضعیت ایستاده و ثابت خود را باید حفظ کنند. در برخی موارد، بازوی سه بعدی C به عنوان جایگزینی برای سی تی اسکن نیز مفید واقع میشود. به طور کلی، بسیاری از پزشکان ترجیح میدهند از دستگاههای سی آرم به عنوان جایگزینی برای سی تی اسکن در بیمارانی که دچار بیماریهای بسیار مسری هستند استفاده گردد تا با دیگران تماس نداشته باشند.
پزشکان میتوانند تصویر ایجاد شده توسط دستگاه را بر روی صفحه نمایش دستگاه ببینند. تصاویر میتوانند اطلاعات ارزشمند و مفیدی را در اختیار پزشکان قرار دهند.
اصلیترین قسمتهای تشکیل دهنده دستگاه سی آرم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با استفاده از این تجهیزات پزشکی میتوان به صورت عکس برداری کرد:
تصویربرداری سه بعدی یک نوآوری پیشرفته در حوزه پزشکی میباشد. این سیستم توسط تصاویر دو بعدی که با دتکتورهای فلت پنل FDP اکتساب میشوند، تصاویر سی تی ایجاد میکنند. نحوه تصویر برداری سه بعدی به این صورت است که بازوی C دستگاه اطراف بیمار میچرخد تا چند صد تصویر دو بعدی را ایجاد کند و آن را برای بازسازی تصاویر سه بعدی cone-Beam وارد سیستم پردازش تصویر نماید. نتایج حاصله از دادههای وکسل میتواند به صورت تصاویر متقاطع یا به عنوان مجموعه دادههای 3D با استفاده از تکنیکهای مختلف render حجم، نمایش داده شوند.
تصاویر سه بعدی که توسط دستگاه سی آرم ایجاد میگردد مشابه تصاویری است که دستگاه سی تی اسکن با کنتراست بالا از بافت نرم تولید میکند. با ترکیب تصاویر دو بعدی فلوروسکوپی یا رادیوگرافی، تصاویر سه بعدی سی آرم اطلاعات بسیار با ارزشی از بدن برای طراحی درمان، هدایت تصویر، ارزیابی خروجی اطلاعات در تمام تصویر و دادههای مداخلهای فراهم میکند.
دستگاههای سی آرم حرکت مکانیکی نرم و روان و مناسبی دارند و با این حرکات میتوانند چندین عکس متفاوت از ناحیه تحت درمان بگیرند. تخت اتاق عمل سی آرم دارای دو موتور ستونی جهت تغییر ارتفاع و شیب طولی میباشد. قابلیت تغییر شیب عرضی از دیگر ویژگیهای تخت C-ARM میباشد. تخت C-ARM قابلیت نصب لوازم جانبی استاندارد را دارد.
رویه تخت از جنس کامپوزیت الیاف کربن بدون استفاده از قطعات فلزی است تا اشعه ایکس از کلیه قسمتهای آزاد تخت عبور کند.
ابعاد کلی تخت 2240×600 میلیمتر است.
ارتفاع تخت 810 تا 1060 میلیمتر است.
وزن ایمن تخت 180 کیلوگرم است.
قطر چرخ ها 200 میلیمتر است.
امروزه میتوان انواع مختلفی از تجهیزات تصویربرداری سی آرم را در بازار خریداری کرد. از جمله محبوبترین و معتبرترین برندهای دستگاه رادیولوژی سی آرم عبارتند از:
در خصوص نحوه استفاده از دستگاههای تصویربرداری سی آرم باید به نکات زیر حتما توجه نمایید:
میزان دوز تابش اولین نکته ای است که در هنگام استفاده از دستگاه باید رعایت گردد. شدت تابش باید با انتخاب روش پرتودهی مناسب تا حد امکان کاهش یابد. فاصله زمانی که بیمار در معرض اشعه ایکس قرار میگیرد دومین نکتهای است که از اهمیت بالایی برخوردار است. انتخاب روش پرتودهی مناسب (به عنوان مثال نوع تک پالس یا متناوب) میتواند در زمان تابش به بیمار نیز تاثیرگذار باشد.
افرادی که فرآیند تصویربرداری را انجام میدهند باید در این زمینه آموزش داده شوند و بسیار باتجربه باشند. این افراد در هنگام تصویربرداری باید فاصله حدود ۳۵ سانتی متری یا بیشتر از بیمار را رعایت کنند و معمولا باید در سمت تشدید کننده تصویر بایستند، زیرا در این صورت در مقابل اشعههای نشتی از مولد پرتو ایکس ایمن میشوند اما در غیر این صورت در معرض تشعه قرار خواهند گرفت.
استفاده از حفاظهای سربی مخصوص همچون عینک سربی، پیشبندهای سربی، روپوش و دستکشهای سربی میتواند جذب اشعه توسط بدن را کاهش دهد. در صورتی که بیمار تصاویر رادیوگرافی داشته باشد، بهتر است قبل از انجام این فرآیند آنها را به دقت بررسی کنید. این امر میتواند در کاهش دفعات تصویربرداری بسیار موثر واقع شود.
نگهداری دقیق این چنین تجهیزاتی میتواند بر عملکرد موثر آنها تاثیر مستقیمی داشته باشد. یکی از موثرترین روشهایی که میتوان کیفیت تصاویر را افزایش داد، روش موازی سازی پرتوهای اشعه ایکس است. هرگونه آسیب یا ضربه فیزیکی به این دستگاهها باعث انحراف پرتوها و پایین آمدن کیفیت و کنتراست تصاویر میگردد. توجه داشته باشید هیچ نوع ضربهای به دستگاه وارد نشود تا از کیفیت تصاویر ثابت باقی بماند.
اگر ضربهای به دستگاه وارد شود، ممکن است میزان دوز اعمالی به بیمار افزایش یابد و از طرفی پرسنل نیز در معرض تابشهای بیشتری از اشعه ایکس قرار میگیرند. به همین دلیل هنگام جابجایی دستگاه باید دقت کافی داشته باشید. استفاده از یک تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزر در مسیر کابل برق دستگاه میتواند آن را دربرابر آسیبهای ناشی از نوسانات برق حفاظت کند.
از دستگاههای سی آرم در زمینههای ارتوپدی، آنژیوگرافی، مطالعات قلب و در مطالعات درمانی استفاده میشوند. پزشکان با این دستگاه میتوانند دید کامل و واضحی از ساختارهای آناتومیک بدن بیمار داشته باشند. در واقع این تجهیزات میتوانند درصد خطای پزشکان و جراحان را به حد قابل توجهی کاهش دهند.
شرکت سینا طب تجهیزات و فناوری پزشکی حرفهای و عمومی را برای کمک به درمان بیماران فراهم میکند. جهت انتخاب و خرید انواع دستگاههای تصویربرداری میتوانید با مشاورین و کارشناسان شرکت سینا طب تماس حاصل فرمایید و مناسبترین و رایجترین دستگاهها را جهت استفاده در بیمارستانها و کلینیکها تهیه نمایید. برای انتخاب یک دستگاه سی آرم با کیفیت و قیمت مناسب، میتوانید از متخصصان شرکت سینا طب کمک و راهنمایی بخواهید.
یکی از مهمترین مسائل هنگام تهیه و خریداری دستگاههای تصویربرداری، مسئله قیمت دستگاه است. با توجه به این که دستگاههای سی آرم دارای انواع مختلفی هستند، قیمت هر یک از آنها میتواند با دیگری متفاوت باشد. از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت دستگاه سی آرم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همراهان عزیز و گرامی میتوانید برای اطلاع از قیمتهای به روز انواع دستگاههای تصویربرداری و همچنین سایز لوازم و تجهیزات پزشکی شرکت سینا طب، با شمارههای درج شده در صفحه ارتباط با ما، تماس حاصل فرمایید.