تهران، خیابان ولیعصر، پایین‌تر از سه راه جمهوری، کوچه سخنور، ساختمان شماره 117، طبقه 5

021-66709528

فوروپتر

فوروپتر

فوروپتر یا رفرکتور یک دستگاه تست چشم است. این دستگاه معمولاً توسط متخصصان چشم‌پزشکی و اپتومتری در طول معاینه چشم استفاده می شود. فوروپتر حاوی لنزهای مختلفی است که برای انکسار چشم در طول آزمایش بینایی برای اندازه‌گیری عیب انکساری یک فرد و تعیین نسخه عینک آنها استفاده می‌شود. همچنین برای اندازه‌گیری فوریا یا انحراف چشم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

فوروپتر

به طور معمول، بیمار پشت فوروپتر می‌نشیند و از طریق آن به نمودار چشمی که در حداکثر فاصله قابل دید (20 فوت یا 6 متر)، سپس در نزدیک‌ترین فاصله قابل دید (16 اینچ یا 40 سانتی‌متر) برای افرادی که نیاز به عینک مطالعه دارند، نگاه می‌کند. سپس متخصص چشم، لنزها و تنظیمات دیگر را تغییر می‌دهد. در همین زمان از بیمار بازخورد ذهنی می‌خواهد که با کدام تنظیمات دید بهتری دارد. ممکن است از نسخه معمولی بیمار یا یک انکسار خودکار برای ارائه تنظیمات اولیه برای فوروپتر استفاده شود. گاهی اوقات از رتینوسکوپ از طریق فوروپتر برای اندازه‌گیری بینایی بدون نیاز به صحبت‌کردن بیمار استفاده می‌شود. این مورد برای نوزادان و افرادی که به زبان پزشک صحبت نمی‌کنند مفید است.

تاریخچه

فوروپتر ابتدا در دهه 1900 برای اندازه گیری عیوب انکساری، علاوه بر ویژگی های بینایی دو چشمی اختراع شد. دستگاه های تست چسم با پیشرفت های زیادی نسبت به آنچه که امروزه هستند، تبدیل شده اند. این ابزار های ارزشمند در سنجش بینایی افراد نقش بسیار موثری دارند.

رفرکتور چه کاری انجام می دهد؟

دستگاه های تست چشم ابزارهای تشخیصی هستند که چشم پزشک یا اپتومتریست برای محاسبه درجه بندی بینایی بیمار استفاده می کند. این ابزارها تمام لنز های لازم را در یک محفظه ذخیره می کنند تا بتوانند نسخه دقیقی را برای بیمار در سریع ترین زمان ممکن و راحت ترین روش ممکن مشخص کنند. این دستگاه ظاهری شبیه به عینک دارد اما بسیار بزرگ تر است و در داخل دارای عدسی هایی با درجه بندی های مختلف است که بینایی سنج یا چشم پزشک به طور متناوب آن ها را تغییر می دهد تا مشخص کند که بیمار با کدام یک عدسی دید بهتری دارد.

در داخل دستگاه فیلتر ها، لنزهای رنگی، لنزهای پلاریزه و سیستم های منشوری تعبیه شده اند که به ما امکان می دهند تا وضعیت انکساری یک فرد را ارزیابی کنیم، علاوه بر این، به ما امکان می دهند که بیماری های مرتبط با چشم را نیز تشخیص دهیم. دلیل اهمیت زیاد این تجهیزات این است که نحوه کار چشم ها و همچنین عیوب انکساری چشم ها را اندازه گیری می کنند. هدف از این دستگاه آزمایش لنز های جداگانه بر روی هر چشم در طول معاینه است.

کاربردهای فوروپتر

کسانی که بینایی 20/20 ندارند، عیب انکساری دارند و این به معنای این است که نور هنگام عبور از قرنیه و شبکیه به‌درستی عبور نمی‌کند. برای تشخیص این اختلال رایج بینایی، متخصصان چشم، یک آزمایش انکساری انجام می‌دهند که مشکل بیمار را برای اصلاح دید او تعیین می‌کند. برای انجام آزمایش انکساری، متخصص چشم از یک سیستم انکساری استفاده می‌کند. این سیستم از چندین قطعه و تجهیزات تشکیل شده است که قطعه کلیدی آن رفرکتور است. گاهی به آن فوروپتر نیز گفته می گویند و برای بررسی و تأیید نسخه اپتیکال بیمار استفاده می‌شود. بیماران، عدسی‌ها را به‌صورت ماسکی جلوی صورت قرار می‌دهند. از طریق لنزها، بیمار به نموداری در فاصله 20 فوت جلوتر نگاه می‌کند. سپس پزشک عدسی‌ها را دست‌کاری می‌کند درحالی‌که از بیمار یک سری سؤالات بینایی پرسیده تا بتواند ترکیبی از عدسی پیدا کند که بینایی او را به 20/20 برگرداند.

دستگاه فوروپتر

در سال‌های اخیر پیسرفت فناوری به‌سرعت در صنعت تجهیزات پزشکی شتاب گرفته است. سیستم‌های انکسار دیجیتال ایجاد شده‌اند تا اجازه دهند تمام جنبه‌های آزمایش انکسار، مانند ترکیب لنزها و ورود داده‌ها توسط یک پنل کنترل شوند.

مزیت های دستگاه

  • انکسار سریع‌تر: ازآنجایی‌که عدسی‌ها همه در فوروپتر قرار دارند، تغییر قدرت عدسی برای رتینوسکوپی و انکسار ذهنی بسیار سریع‌تر از فریم آزمایشی است. همچنین برای پزشک راحت‌تر خواهد بود.
  • راحتی: قاب آزمایشی حاوی چندین عدسی می‌تواند به طور نامناسبی سنگین شود، به‌ویژه برای بیماران مسن‌تر
  • عدسی تمیز: لنزهای کیس آزمایشی می‌توانند با اثر انگشت پوشیده شوند و نیاز به تمیزکردن منظم دارند. قاب آزمایشی نیز باید به طور منظم باید تمیز شود.

فوروپتر دیجیتال

فوروپترهای دیجیتال موجود هستند و می‌توانند پیوندهای داده‌ای را با یک کانون سنج خودکار (عدسی سنج) و یا خود انکسار داشته باشند. حتی کارآمدترین مطب‌های چشم‌پزشکی در هنگام کار با سیستم‌های دستی، نسبت به سیستم‌های دیجیتال کارایی خیلی پایین‌تری دارند. در سیستم فوروپتر دیجیتالی نیازی به انتظار نیست و درصد خطا به حداقل می‌رسد و فرایند تجویز سریع و آسان می‌شود.  

به‌عنوان یک متخصص چشم، شما همان تکنیک‌های مرسوم را انجام می‌دهید و فوروپتر دیجیتال این امکان را به شما می‌دهد تا بسیار کارآمدتر عمل کنید و تعداد بیشتری بیمار را در طی روز ببینید. با صرف زمان کمتر برای تنظیم تجهیزات دستی، زمان بیشتری را برای رسیدگی به بیماران پیدا خواهید کرد و درعین‌حال حرکات خسته‌کننده و ناراحت‌کننده را کاهش دهید. تحت‌تأثیر کارایی زمان با کیفیت و فناوری مدرن، کیفیت تشخیص شما بالاتر خواهد رفت و تعداد مراجعات بیشتری خواهید داشت.

تفاوت فوروپتر دستی و دیجیتال

دستگاه های های تست چشم دستی و دیجیتال هر دو از روش‌های مشابهی برای بررسی و تأیید نسخه اپتیکال بیمار با سیلندرها، منشورها و لنزها استفاده می‌کنند. بااین‌حال، سیستم‌های دیجیتال به پزشکان اجازه می‌دهند تا عملکردهای معاینه انکساری را با یک صفحه  دیجیتال کنترل کنند و با بسیاری از ویژگی‌های اضافه شده (مانند توالی‌های قابل برنامه‌ریزی، رابط بی‌سیم با تجهیزات پیش‌آزمون و ثبت سوابق الکترونیکی)، آزمایش‌ها ساده‌تر، دقیق‌تر و بدون دردسرتر از همیشه هستند.

دستگاه فوروپتر دستی

از داده‌های پیش‌آزمایش تا نسخه نهایی، سیستم‌های دیجیتال باعث می‌شوند که پزشکان دیگر به ‌طور دستی داده‌ها را هم در رفرکتور و هم در پرونده بیمار وارد نکنند. در عوض با رفرکتورهای دیجیتال، هر قطعه از تجهیزات با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. بنابراین داده‌های پیش آزمایش به طور خودکار به رفرکتور ارسال می‌شود و تمام اطلاعات بعدی مستقیماً در پرونده دیجیتالی بیمار ذخیره می‌شود. این کار ورودی‌های تکراری را حذف می‌کند و بررسی نسخه‌ها و بروز رسانی را آسان و سازماندهی می‌کند.

ثبت داده‌ها

  • فوروپتر دستی:

داده‌های جمع‌آوری‌شده در طول پیش‌آزمون بیمار، به‌ صورت دستی هم در رفرکتور و هم در پرونده بیمار وارد می‌شود.

  • فوروپتر دیجیتال:

با یکپارچه‌سازی سیستم، تمام داده‌ها به طور خودکار با هر قطعه از تجهیزات همگام‌سازی شده و در فایل دیجیتالی بیمار ثبت می‌شود و ورودی‌ های متعدد حذف می‌شود.

تست آستیگماتیسم

  • فوروپتر دستی:

هنگام آزمایش آستیگماتیسم با فوروپتر دستی، پزشکان از JCC  و محور با براکت برای تعیین آستیگماتیسم بیمار استفاده می‌کنند. این  عمل اغلب باعث می‌شود که بیمار بارها از پزشک درخواست کند “آیا می‌توانم آن مورد آخر را دوباره ببینم؟”

  • فوروپتر دیجیتال:

هنگام آزمایش با یک سیستم دیجیتال، دو گزینه وجود دارد: JCC استاندارد و محور سیلندر صلیب دوگانه. این ویژگی به بیمار اجازه می‌دهد تا هر دو گزینه JCC را به طور هم‌زمان ببیند و نیازی به تکرار نباشد.

تنظیمات دستگاه

  • فوروپتر دستی:

هر دستگیره در این سیستم‌ها به‌صورت دستی تنظیم می‌شود تا نسخه بیمار را ارزیابی کند. از جمله: کنترل دیافراگم، قدرت کره، قدرت سیلندر، محور سیلندر، JCC،     منشورهای رایزلی

  • فوروپتر دیجیتال:

اجزای رفرکتورهای دیجیتال از همان قطعات تشخیصی استفاده می‌کنند، اما با فناوری پیشرفته‌تر کنترل می‌شوند:

    •     سر انکسار الکترونیکی لنزهای برقی را نمایش می‌دهد.
    •     پنل نرم‌افزاری لنزهای هد رفرکتور را تغییر می‌دهد و ورود اطلاعات را کنترل می‌کند.
    •     Autorefractor عیوب انکساری عینی را اندازه‌گیری می‌کند.
    •     Autolensmeter قدرت نسخه فعلی بیمار را اندازه‌گیری می‌کند.

مزایای بیشتر سیستم‌های دیجیتال در دنیای مدرن

امروزه اکثر چشم‌پزشکان به استفاده از سیستم‌های دیجیتال روی آورده‌اند. علاوه بر موارد عنوان شده می‌توان به مزایای دیگر این دستگاه‌ها اشاره نمود. از جمله:

  •     افزایش بهره‌وری
  •     کاهش درد فیزیکی برای پزشک
  •     دقت بیشتر، اشتباهات کمتر
  •     افزایش قابلیت‌ها
  •     قابلیت اتصال تجهیزات
  •     ادغام با مدارک پزشکی الکترونیکی (EMR)

متخصصان چشم‌پزشکی هنوز همان روش‌ها و تکنیک‌های نسخه‌ای را که سال‌ها تمرین می‌کردند، انجام می‌دهند. سیستم انکساری دیجیتالی به‌سادگی اجازه می‌دهد این فرایند حتی کارآمدتر باشد. در واقع، استفاده از یک رفرکتور دیجیتال به پزشکان اجازه می‌دهد که دو تا شش بیمار دیگر را در روز ببینند. زمان کمتری که برای تنظیم تجهیزات دستی صرف می‌شود. اما شاید مهم‌تر از همه این باشد که انکسارهای دیجیتال درد و ناراحتی فیزیکی را برای بسیاری از پزشکان کاهش داده و حتی از بین برده‌اند.

تعیین نمره چشم توسط دستگاه های تست چشم

روش های مختلفی برای تعیین نمره چشم و عیوب انکساری وجود دارد. این روش ها عبارتند از:

  • نور‌شکن دستی یا رتینوسکوپ (retinoscope):

اپتومتریست می تواند نوری را به صورت دستی به چشم بتاباند و نور بازتاب شده از شبکیه چشم را ارزیابی نماید.

  • استفاده از کامپیوتر یا رفراکتور خودکار (Autorefractor):

از این دستگاه جهت اندازه گیری نور منعکس شده از شبکیه چشم استفاده می گردد.

  • استفاده از فوروپتر یا فریم آزمایشی (ترایال فریم) برای تعیین نمره چشم:

با استفاده از روش های فوق، چشم پزشک عیوب انکساری چشم را مشخص می کند و سپس زمان تعیین نمره دقیق چشم می شود. این کار توسط برخی عدسی هایی گه دید راحت و واضح تری دارید، صورت می گیرد.

  • بررسی دید دو چشمی:

هنگامی که هر چشم با استفاده از روش های فوق مورد بررسی و تست قرار گرفت، چشم پزشک دید شما را با هر دو چشم نیز بررسی می نماید. این بررسی جهت اطمینان از نمره دقیق چشم است. نمره چشمی که توسط دستگاه تست چشم تعیین می شود باید بررسی شود تا با هر دو چشم نیز راحت ببینید.

  • فریم آزمایشی برای تعیین چشم کودکان

کودکان از سن سه سالگی نیاز به معاینات چشمی دارند، چرا که هرگونه ضعف بینایی یا تنبلی چشم، باید در اسرع وقت شناسایی و تحت درمان قرار گیرد. در مدارس نیز هر ساله تست ها و معایناتی انجام می شود.

فوروپتر

جهت تعیین نمره چشم کودکان به جای استفاده از دستگاه فوروپتر، از فریم آزمایشی استفاده می شود. این فریم ها دارای ابعاد مختلفی هستند و همانند یک عینک روی چشم قرار می گیرند. با استفاده از این فریم های آزمایشی می توان نسخه دقیقی برای نمره چشم کودکان تعیین کرد. برای تعیین نمره چشم خردسالانی که قادر به شناسایی حروف نیستند، از تصاویر اجسامی که می شناسند استفاده می گردد.

خرید دستگاه فوروپتر

جهت انتخاب و خرید فوروپترمی توانید با مشاورین و کارشناسان شرکت سینا طب تماس حاصل فرمایید و مناسب ترین و رایج ترین دستگاه ها را جهت استفاده در بیمارستان ها و مطب های چشم پزشکی تهیه نمایید. برای انتخاب یک دستگاه تست چشم با کیفیت و قیمت مناسب می توانید از متخصصان شرکت سینا طب کمک و راهنمایی بخواهید.

قیمت فوروپتر پزشکی

یکی از مهم ترین مسائل هنگام تهیه و خرید فوروپتر، مسئله قیمت دستگاه است. با توجه به این که تجهیزات دارای انواع مختلفی هستند، قیمت هر یک از آن ها می تواند با دیگری متفاوت باشد. از مهم ترین عوامل تعیین کننده قیمت فوروپتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع و مدل دستگاه
  • برند شرکت تولید کننده
  • کیفیت دستگاه
  • استاندارد های مورد استفاده هنگام ساخت محصول
  • کاربرد ها و آپشن های متعلق به دستگاه
  • نوع عدسی ها و لنز ها

همراهان عزیز و گرامی می توانید برای اطلاع از قیمت های به روز انواع دستگاه های فوروپتر و همچنین سایز لوازم و تجهیزات پزشکی شرکت سینا طب، با شماره های درج شده در صفحه ارتباط با ما، تماس حاصل فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 40 میانگین: 4.8]