تهران، خیابان ولیعصر، پایین‌تر از سه راه جمهوری، کوچه سخنور، ساختمان شماره 117، طبقه 5

021-66709528

دستگاه التراسونیک | قیمت دستگاه التراسونیک | صنعتی، سفارشی

دستگاه التراسونیک

دستگاه التراسونیک چیست؟

جهت تمیز کردن سریع و دقیق انواع آلودگی‌ها از نقاط قطعات مختلف از دستگاهی به نام التراسونیک یا اولتراسونیک (Ultrasonic) استفاده می‌گردد. این دستگاه با استفاده از امواج فراصوت و آب یا حلال تمیز کننده مناسب، امکان حذف کامل و سریع کثیفی‌ها، میکروب‌ها و سایر آلاینده‎‌ها از روی اقلام آزمایشگاهی را فراهم می‌کند. فرآیند پاک سازی توسط این دستگاه با استفاده از فرکانس‌های التراسوند یا مافوق صوت صورت می‌گیرد.

در واقع قطعاتی که زوایا و شکاف‌های بسیار ریز و زیادی دارند و یا نقاطی که دسترسی به آنها دشوار است، فقط به کمک دستگاه التراسونیک آزمایشگاهی ضدعفونی می‌شوند. آزمایشگاه‌ها یکی از مکان‌هایی هستند که به دستگاه‌های اولتراسونیک نیاز دارند. نحوه استفاده از این دستگاه بسیار آسان است و می‌تواند باعث صرفه جویی در زمان و انرژی مورد نیاز جهت تمیز کردن لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی شود.

ساختار دستگاه التراسونیک

هر سیستم تمیز کننده التراسونیک (Ultrasonic Cleaner Machine) دارای ساختاری منحصر بفرد و تماماً از جنس استنلس استیل است. این دستگاه‌ها با نام حمام التراسونیک نیز شناخته می‌شوند. ساختار مستحکم و طراحی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته سبب شده تا این سیستم‌ها به یکی از دستگاه‌های تمیز کننده آزمایشگاهی تبدیل شوند.

ساختار دستگاه التراسونیک

التراسونیک چیست؟

التراسونیک علمی است که طیفی از فرکانس‎‌‌های صوتی را در بر می‌گیرد که برای شنوایی انسان قابل شنیدن نیستند. محدوده این فرکانس‌ها تقریباً از 20.000 تا 100.000 هرتز است. به این امواج، مافوق صوت می‌گویند. فرکانس‌های پایین‌تر و بالاتر تأثیرات متفاوتی دارند و گاهی اوقات برای کاربردهای ویژه‌ای استفاده می‌شوند. استفاده از دستگاه‌های التراسونیک پس از جنگ جهانی اول آغاز شد، اما آن زمان مبدل‌ها بسیار ضعیف و کم قدرت بودند. در دهه 1960، همه چیز در مورد ساخت این تجهیزات تغییر کرد و مبدل‌های کارآمدتری برای این دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفتند. امروزه استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های جدید در طراحی این تجهیزات، سبب شده تا دستگاه‌های تمیز کننده هوشمندتری ساخته شوند.

نقش حیاتی دستگاه‌های تمیز کننده التراسونیک

هنگام استفاده از دستگاه التراسونیک در آزمایشگاه، نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید. به خصوص هنگام کار با تجهیزاتی که از جنس شیشه و پلاستیک هستند. دستگاه‌های التراسونیک در تمیز کردن بطری‌ها، بشرها، لوله‌ها، پیپت‌ها، ویال‌ها و سایر تجهیزات آزمایشگاهی نقش بسیار موثری دارند. طبق بسیاری از گزارش‌ها، التراسونیک‌های آزمایشگاهی فرآیند تمیز کردن را نسبت به دستگاه‌های معمولی، تا 60 برابر سرعت می‌بخشند و همانطور که تصور می‌شود نتیجه فوق العاده مطلوبی از این دستگاه‌ها قابل مشاهده خواهد بود. این تجهیزات نقش بسیار مهمی در آزمایشگاه‌ها و مراقبت‌های بهداشتی دارند.

دستگاه التراسونیک دیجیتال

تمیزی ظروف و ابزار آزمایشگاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا هرگونه کثیفی یا آلودگی از آزمایش قبلی می‌تواند آزمایش یا فرآیند آتی را تحت تأثیر قرار دهد. از این رو تمیز کردن آنها امری بسیار مهم محسوب می‌گردد. همیشه به یاد داشته باشید که پس از هر بار استفاده، تمام تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی را شستشو دهید. هرگز برای مدت طولانی ظروف آزمایشگاهی را در محلول‌های قلیایی غوطه ور نکنید؛ زیرا این کار به ظروف شیشه‌ای آسیب می‌رساند.

نحوه کارکرد دستگاه

تکنسین‌های مراکز بهداشتی و درمانی می‌دانند که تمیز کردن ابزارهای پزشکی قبل از ضد عفونی و استریل کردن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا مطمئن شوند که خون‌ها و بافت‌های باقیمانده به طور کامل از روی ترک‌ها و شکاف‌های بسیار ریز حذف شده‌اند. فرآیند تمیز کردن وسایل پزشکی مورد استفاده در مراکز بهداشتی و درمانی با استفاده از دستگاه التراسونیک به سرعت انجام می‌شود.

مکانیسم دستگاه به این صورت است که با وصل کردن کابل آن به یک منبع تغذیه، دستگاه روشن می‌شود و مبدل تقریباً بلافاصله شروع به کار می‌کند و بلافاصله انرژی الکتریکی را به انرژی مافوق صوت تبدیل می‌کند. برای تمیز کردن تجهیزات مورد نظر، باید آنها را درون یک محفظه به همراه محلول مناسب (محلول آبی یا آلی) قرار داد. محلول درون محفظه به کمک یک ژنراتور امواج التراسونیک با فرکانس و قدرت بالا به ارتعاش در می‌آید. ارتعاشات ایجاد شده سبب تشکیل میلیون‌ها حفره و حباب میکروسکوپی که درون آنها خلاء است، می‌گردد. این فرآیند اصطلاحاً کاویتاسیون نام دارد.

دستگاه التراسونیک طلا

به مرور زمان این حباب‌ها بزرگتر می‌شوند تا در نهایت حباب‌ها سوراخ شده و محلول با شدت به داخل آنها کشیده می‌شود. این اتفاق سبب تشکیل یک میکروجت التراسونیک از محلول می‌گردد. میکرو‌جت‌ها که در تمام بخش های محلول و در جهت‌های مختلف به صورت پیوسته در حال تشکیل شدن هستند، به سطح قطعات داخل محفظه برخورد و آلودگی‌های سطحی را جدا می‌کنند. به بیانی دیگر امواج صوتی موجب می‌شوند مایع درون محفظه مانند یک مسواک یا اسفنج عمل کند و مناطق عمیق و دور از دسترس قطعات را کاملاً تمیز نماید.

میکروجت‌ها دارای ابعاد میکرومتری متفاوتی هستند. آنها قادرند به ریزترین منافذ و شکاف‌هایی که بر روی هر قطعه وجود دارند و به صورت دستی تمیز نمی‌شوند، نفوذ کنند و همچنین هر نوع آلودگی را از قطعات برطرف نمایند. اندازه حباب‌ها با بیشتر شدن فرکانس التراسونیک، کوچکتر می‌گردد؛ اما در عوض قدرت نفوذ بیشتری پیدا می‌کنند. همچنین ضربات نرم‌تری به جرم‌ها وارد می‌گردد. سایز این ذرات به دمای مایع نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، آب خالص در دمای 60 درجه سانتیگراد و 40 کیلوهرتز حداکثر اندازه حباب حدود 100 میکرون را دارد. حباب‌های تولیدی توسط دستگاه توانایی‌های بسیار فراوانی در تمیز کردن قطعات گوناگون دارند. استفاده مناسب و بهینه از دستگاه التراسونیک می‌تواند نتایج فوق العاده مطلوبی به همراه داشته باشد.

قدرت التراسونیک و نقش آن در کیفیت کار

افزایش قدرت التراسونیک باعث افزایش تعداد حباب‌های تولید شده در حین فرآیند کاویتاسیون می‌گردد. با افزایش قدرت، عملکرد تمیز کردن دستگاه سریع‌تر می‌شود.

انواع مختلف دستگاه التراسونیک

ماشین آلات تمیز کننده التراسونیک در دسته بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. انواع مختلف این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • دستگاه التراسونیک صنعتی: از این دستگاه‌ها جهت شستشوی قطعات صنعتی با آلودگی‌های متنوع اعم از انواع گریس‌ها و روغن‌ها، زنگار، خاک و رسوبات، دوده و غیره استفاده می‌گردد.
  • دستگاه التراسونیک رومیزی با اندازه آزمایشگاهی کوچک: این تجهیزات از لحاظ ظاهری بسیار کوچک هستند و زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که سطح آزمایش‌ها بسیار سبک هستند.
  • حمام التراسونیک رو سکویی: این دستگاه‌ها برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها از دو مدل دیگر بسیار قوی‌تر هستند و نتیجه مطلوب‌تری را در فرآیند تمیزکاری فراهم می‌کنند.

شستشوی ظروف شیشه‌ای

هنگام استفاده از دستگاه التراسونیک آزمایشگاهی برای تمیز کردن اجسام شیشه‌ای، اطمینان حاصل کنید که اقلام شیشه‌ای را در یک سبد قرار دهید تا اجسام با کف مخزن و غشای التراسونیک ارتعاشی تماس نداشته باشند. پس از اتمام مرحله تمیز کردن ظروف آزمایشگاهی، به جای آب لوله کشی، آنها را با آب مقطر یا دیونیزه بشویید. این کار باعث می‌شود که اقلام شما بدون هیچگونه لکه‌ای خشک شوند. در نهایت، ظروف شیشه‌ای را بررسی کنید تا مطمئن شوید که ترک یا تراشه‌ای بر روی آنها وجود نداشته باشد که آزمایش‌ها و نمونه‌های آینده را تحت تأثیر قرار دهد.

اصلی‌ترین اجزای تشکیل دهنده

دستگاه التراسونیک از اجزای مختلفی تشکیل شده است. عملکرد صحیح دستگاه به کارکرد هر یک از این اجزاء در کنار یکدیگر وابسته است. اصلی‌ترین قطعات دستگاه عبارتند از:

  • مخزن یا محفظه: وظیفه اصلی این قسمت این است که مایع شوینده و نیز قطعات تحت شستشو را در خود نگهداری کند. مخزن باید دارای اندازه مناسب و از بهترین جنس ساخته شده باشد. همچنین باید از کمترین میزان جذب انرژی التراسونیک برخوردار باشد؛ زیرا بیشترین انرژی به قطعات تحت شستشو منتقل گردد.
  • ژنراتور: وظیفه تولید امواج الکترونیکی با فرکانس مافوق صوت را برعهده دارد. این قطعه با داشتن ویژگی‌های منحصر به فرد از لحاظ فرکانسی، توان و امپدانس، می‌تواند ترنسدیوسر را تحریک نماید.
  • مبدل التراسونیک یا ترنسدیوسر: این قطعات می‌توانند هم در دیواره های مخزن تعبیه شوند و هم می‌توانند به صورت پروبی در مایع غوطه‌ور شوند. وظیفه اصلی آنها تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی و تولید امواج مافوق صوت است. معمولاً فرکانس تولیدی این ترنسدیوسرها در بازه 18 تا 120 کیلو هرتز است و باید انرژی حدودا 100 وات در یک گالن مایع را تولید کنند.

ضد عفونی کننده مافوق صوت

  • تایمر و سیستم کنترل کننده دما: این قطعات قادرند زمان قرارگیری اجسام در دستگاه و همچنین دمای مورد استفاده را کنترل کنند.
  • منبع تغذیه: مبدل‌ها از انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند. اکثر دستگاه‌های تمیز کننده با توان متوسط 50 تا 100 وات کار می‌کنند.
  • قفسه یا سبد: به منظور جلوگیری از خراشیدگی اقلام آزمایشگاهی درون دستگاه در حین تمیز کردن آنها از قفسه یا سبدهای مخصوص استفاده می‌گردد.
  • کلید روشن و خاموش: این کلیدها برای روشن و خاموش کردن دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از مدل‌ها دارای سیستم خودکار هستند و پس از اتمام مراحل تمیزکاری، به طور خودکار خاموش می‌شوند.

زمان شستشو توسط دستگاه

زمان شستشو تا حد زیادی به نوع دستگاه بستگی دارد. از زمانی که تجهیزات درون دستگاه قرار می‌گیرند تا شستشو شوند، بین 10 الی 20 دقیقه زمان نیاز دارند. زمان شستشوی دستگاه به عوامل متعددی بستگی دارد. این عوامل شامل:

  • قدرت التراسونیک
  • فرکانس التراسونیک
  • میزان آلودگی قطعات
  • شکل فیزیکی قطعات
  • حجم قطعات
  • محدوده دمایی محلول
  • نوع محلول شستشو دهنده

استفاده از دستگاه‌های التراسونیک روشی موثر برای تمیز نگه داشتن تجهیزات آزمایشگاهی است. برای حذف کامل آلاینده‌ها، ممکن است نیاز باشد که بیش از یک بار قطعات را درون دستگاه قرار دهید.

محلول‌های شستشو دهنده متناسب با دستگاه التراسونیک

انواع مختلفی از مواد شیمیایی پاک کننده مانند مواد شوینده بسیار قلیایی می‌توانند منجر به کدر شدن و ترک خوردن ظروف پلاستیکی به ویژه پلی کربنات شوند. همچنین اگر ظروف پلاستیکی مدت طولانی در معرض عوامل اکسید کننده قوی قرار بگیرند، شکننده می‌شوند. به همین دلیل نباید از مواد تمیز کننده بسیار قوی روی ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز نباید از پدهای تمیز کننده که سطح ظروف پلاستیکی را خراش می‌دهند، استفاده کنید.

برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی نیز از امواج مافوق صوت استفاده می‌گردد. اقلام آزمایشگاهی را در یک سبد قرار دهید تا مطمئن شوید که با غشای التراسونیک برخورد نمی‌کنند و پس از تمیز کردن با آب مقطر یا آب دیونیزه شستشو دهید. محلول‌های پاک کننده التراسونیک برای تمیز کردن ابزار آزمایشگاهی، قطعات میکروسکوپی، نمونه‌های تعبیه شده، پایه‌های نمونه، ظروف شیشه‌ای، ظروف پلاستیکی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شستشوی قطعات دستگاه التراسونیک

از محلول‌های قلیایی قوی که می‌تواند به ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی آسیب برساند، جداً اجتناب کنید. همچنین از محلول‌هایی که کشش سطحی بیش از حد بالا یا پایین دارند، استفاده نکنید. مطمئن شوید که محلول مورد استفاده کاملاً بی خطر است. محلول مورد نظر نباید خیلی قلیایی یا اسیدی باشد. در واقع باید خاصیت خنثی داشته باشد. علاوه بر این، هر محلول پاک کننده‌ای که می‌خواهید از آن استفاده کنید، باید به خوبی با آب مخلوط شود و همچنین باید به سرعت گاززدایی گردد. لازم به ذکر است که ظروف آزمایشگاهی آلوده به مواد خطرناک زیستی باید به طور کامل تمیز شوند. در صورت امکان جهت اطمینان بیشتر از تمیزی اجسام می‌توانید آنها را در دستگاه اتوکلاو قرار دهید.

خرید دستگاه التراسونیک

توجه داشته باشید که در هنگام خرید این دستگاه‌ها باید اندازه مخزن و سبد را در نظر بگیرید. اندازه مخزن را بر اساس اشیایی که می‌خواهید بشویید و تمیز کنید انتخاب کنید. سایر نکات مهمی که باید هنگام خرید این تجهیزات آزمایشگاهی به آنها توجه نمایید، شامل:

  • نحوه استفاده از آن
  • نوع سبدها
  • آشنایی با فرکانس‌های دستگاه
  • محدوده دمایی
  • درک قدرت التراسونیک
  • مزیت‌های دستگاه
  • بررسی انتشار پالس
  • انتخاب لوازم جانبی

جهت انتخاب و خرید دستگاه‌های تمیز کننده آزمایشگاهی می‌توانید با مشاورین و کارشناسان شرکت سینا طب تماس حاصل فرمایید و مناسب‌ترین و رایج‌ترین دستگاه‌ها را جهت استفاده در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها تهیه نمایید. برای انتخاب یک دستگاه التراسونیک با کیفیت و قیمت مناسب می‌توانید از متخصصان شرکت سینا طب کمک و راهنمایی بخواهید.

عوامل موثر بر قیمت دستگاه التراسونیک

یکی از مهم‌ترین مسائل هنگام تهیه و خریداری دستگاه‌های استریل کننده آزمایشگاهی، مسئله قیمت دستگاه است. با توجه به این که دستگاه‌های استریل کننده دارای انواع مختلفی هستند، قیمت هر یک از آنها با دیگری متفاوت است. از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت دستگاه التراسونیک آزمایشگاهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع و مدل دستگاه
  • برند تولید کننده
  • کیفیت و قدرت تمیز کنندگی دستگاه
  • استانداردهای مورد استفاده در ساخت محصول
  • کاربردها و آپشن‌های متعلق به سیستم
  • جنس مخزن
  • ابعاد و اندازه مخزن
  • نوع ترنسدیوسر
  • نوع ژنراتور
  • توان مصرفی دستگاه
  • سایر امکانات جانبی
  • مدت زمان گارانتی

همراهان عزیز و گرامی می‌توانید برای اطلاع از قیمت‌های به روز انواع دستگاه‌های التراسونیک و همچنین سایز لوازم و تجهیزات پزشکی شرکت سینا طب، با شماره‌های درج شده در صفحه ارتباط با ما، تماس حاصل فرمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 54 میانگین: 4.9]