تهران، خیابان ولیعصر، پایین‌تر از سه راه جمهوری، کوچه سخنور، ساختمان شماره 117، طبقه 5

021-66709528

تشک طبی بیمارستانی – انواع، مموری فوم، رویال، هایتراپیک، مواج

تشک طبی بیمارستانی سینا طب

تشک طبی بیمارستانی که با نام تشک‌هایتراپیک و درمانی نیز شناخته می‌شود، با احساس راحتی و کاهش فشار به بیمار کمک می‌کند تا هر روز صبح با احساس سر زندگی از خواب بیدار شود. این تشک‌ها برای کسانی که درد یا شرایط خاصی دارند مناسب هستند و امکانات ویژه‌ای را ارائه می‌کنند. تشک طبی بیمارستانی برای کاهش فشار روی مفاصل با توزیع یکنواخت وزن طراحی شده است و به بیمار احساس انرژی بیشتری منتقل می‌کند.

تشک طبی بیمارستانی حباب دار

امروره تشک‌های طبی یکی از تجهیزات پرمصرف در بیمارستان‌ها و منازل محسوب می‌شوند. این تجهیزات باید کاملاً طبی، ضد حساسیت، همراه با رویه ضد آب و ضد عرق و با کیفیت بالا طراحی و ساخته شوند. تشک‌های طبی بیمارستانی می‌توانند به رفع مشکلاتی از جمله موارد زیر کمک کنند:

  • کمر درد
  • زخم فشاری یا زخم بستر
  • سایر مشکلات

انواع تشک طبی بیمارستانی

از مهم‌ترین تشک‌های مورد استفاده در بیمارستان‌ها و منازل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشک طبی ساده استاندارد

این تشک‌ها اغلب جهت استفاده‌های کوتاه مدت و تنها برای دوره‌های درمانی موقت مورد استفاده قرار می‌گیرند. تشک‌های طبی بیمارستانی پلی اتیلن جهت استفاده کوتاه مدت، گزینه بسیار مناسبی هستند. این تشک‌ها بسیار ارزان قیمت هستند و نیازهای موقتی افراد را تامین می‌کنند. فوم پلی اتیلن نوعی اسفنج مصنوعی است که از میلیون‌ها حباب ریز مجزا تشکیل شده است.

ساختار این فوم باعث می‌شود که تشک بسیار بادوام و در برابر آب و فشار مقاومت داشته باشد. تشک‌های بیمارستانی که با فوم پلی اتیلن ساخته می‌شوند ضد میکروبی بوده و بسیار نرم و انعطاف پذیرند. قابلیت شستشوی آسان این نوع فوم‌ها سبب شده است که گزینه مناسبی برای استفاده در تشک‌های طبی بیمارستانی باشند.

تشک مموری فوم

این نوع تشک‌ها برای بیمارانی که طولانی مدت در بیمارستان بیشتری می‌شوند و امکان حرکت ندارند، مناسب هستند. تشک‌های مموری فوم هوشمند نسبت به تشک‌های طبی ساده از قیمت بالاتری برخوردارند. افرادی که بیش از 12 ساعت در روز را باید در تخت خواب و بدون حرکت بگذرانند، باید از تشک‌های مموری فوم هوشمند استفاده کنند. این تشک‌ها می‌توانند فشار را از روی قسمت‌های سنگین بردارند و در سطح بدن پخش کنند. این نوع تجهیزات توانبخشی با کاهش فشار بر روی نقاط مشخص، احتمال ایجاد زخم‌های فشاری را کاهش می‌دهند. همچنین برای بیمارانی که وزن بالایی دارند توصیه می‌شود که از تشک‌های طبی بیمارستانی مموری فوم با فشردگی بالا استفاده کنید.

تشک ویسکو ژل

این تشک‌ها با نام‌های تشک‌های ژل فوم، تشک ژل‌دار، تشک فوم ژل نیز شناخته می‌شوند. آن‌ها در بالاترین لایه خود، ژل دارند که ژل به تشک تزریق می‌گردد. این ژل با فوم یا مموری فوم مخلوط می‌شود و مواد اصلی تشکیل دهنده آن، مواد تغییر فاز دهنده (PCM) نام دارد که رسانایی حرارتی کمی دارد، غیر سمی است، تنظیم دما را به خوبی انجام می‌دهد و اشتعال ناپذیر است. این ژل، حرارت بدن بیمار را جذب کرده و در خنک شدن و خواب بهتر او تاثیر مثبتی دارد. تشک‌های فوم ژل، علاوه بر ویژگی‌های تشک طبی فوم و مموری فوم، ضد آلرژی نیز هستند. آن‌ها قادرند دمای بدن را تنظیم کنند. همچنین قابلیت تهویه هوا دارند و برای گودی کمر مناسب‌ترین گزینه هستند.

تشک مواج لوله‌ای یا سلولی

این تشک‌ها از انعطاف پذیری و دوام بالایی برخوردار هستند. آن‌ها دارای کمپرسور هوا و حدود 15 تا 30 لوله جدا از هم که اصطلاحاً به آن‌ها سلول می‌گویند، می‌باشند. استفاده از تشک‌های مواج لوله‌ای جهت پیشگیری و درمان زخم بستر، افرادی که کمتر از 2 تا 3 سال نیاز به استراحت در تخت بیمارستانی دارند و سالمندان و افرادی دارای پوست حساس یا کسانی که وزن بالایی دارند، مناسب است.

سلول‌های این تشک شبیه استوانه‌هایی است که در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. ضخامت تشک‌های طبی بیمارستانی مواج لوله‌ای نسبت به تشک‌های مواج ساده بیشتر است. کمک به گردش هوای مناسب و پیشگیری از تعریق بیمار از مهم‌ترین ویژگی‌های تشک مواج سلولی است. این تشک‌ها قابلیت تحمل وزن تا حدود 130 کیلوگرم را دارند.

تشک‌های بادی مواج

این نوع تشک‌ها برای افرادی که هیچگونه توان حرکتی ندارند، استفاده می‌شوند. تشک‌های بادی مواج می‌توانند با ایجاد حرکت در زیر عضلات به میزان قابل توجهی از ایجاد زخم بستر جلوگیری کنند. این تشک‌ها برای حفظ ترشحات ریه و جریان مایعات دیگر بدن مفید هستند و معمولاً دارای حفاظ‌های جانبی برای جلوگیری از غلطیدن و افتادن بیمار از روی تشک نیز می‌باشند.

تشک مواج تخم حبابی

تشک‌های مواج حبابی که به آن‌ها تشک مواج تخم مرغی، تشک مواج زنبوری، تشک مواج ساده و تشک مواج لانه زنبوری نیز می‌گویند دارای کمپرسور هوا و حدود 120 تا 130 حباب می‌باشند. این نوع تشک‌های طبی بیمارستانی برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر و استفاده در افرادی که کمتر از یک سال نیاز به استراحت در تخت‌خواب بیمارستانی دارند،مناسب هستند. بعضی از تشک‌های مواج تخم مرغی، مجهز به سوراخ‌های ریزی برای پیشگیری از تعریق بیمار هستند و قابلیت تحمل وزن تا 100 کیلوگرم را دارند.

تشک مواج سنسوری یا لیزری

این مدل تشک که با نام تشک مواج تخصصی یا فوق تخصصی، تشک حرفه‌ای و مواج طبی بیمارستانی نیز شناخته می‌شوند، دارای منافذ بسیار کوچک برای خارج کردن هوای داخل سلول‌ها هستند که موجب برقراری جریان هوا در زیر فرد شده و از تعریق بیمار و ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌کنند و یا در صورت ابتلا، به بهبود آن کمک می‌کنند.

تشک طبی لیزری مواج

این نوع تشک‌ها مجهز به پمپی پرقدرت هستند و فاقد محدودیت وزنی می‌باشند. آن‌ها از نظر ظاهری شبیه به تشک مواج سلولی هستند و در افراد مبتلا به زخم‌های خیلی شدید، تحت کما، بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مانند SICU، MICU و CCU و افرادی که استراحت دائمی یا طولانی مدت دارند، مانند افراد مبتلا به ضایعه نخاعی، مناسب هستند.

برخی تشک‌های مواج لیزری، مجهز به سیستم هشدار صوتی و تصویری، سیستم تنظیم میزان فشار متناسب با وزن بیمار و سیستم CPR هستند.

تشک فنری

این نوع تشک‌ها می‌توانند به دو صورت نرم یا سفت باشند و برای مواردی که بیمار تنها چند روز نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند. تشک‌ها طبی بیمارستانی فنری برای استفاده‌های طولانی مدت به هیچ عنوان توصیه نمی‌شوند.

تشک طبی بیمارستانی لاتکس یا لتکس

این نوع تشک‌ها از لاتکس به دست آمده از صمغ موجود در درخت کائوچو ساخته می‌شوند و دارای دوام و انعطاف پذیری بالایی هستند. تشک‌های لاتکس لرزش‌های حاصل از تکان خوردن فرد را به حداقل می‌رسانند. آن‌ها از تشک‌های فنری محسوب می‌شوند و تا حدودی خود را نسبت به فرم بدن تطبیق می‌دهند و در ایجاد راحتی و بهبود دردهای مفصلی بسیار موثر واقع می‌شوند.

تشک طبی هیبرید یا ترکیبی

این تشک‌ها از ترکیب دو یا چند سیستم با حفظ مشخصات و ویژگی آن‌ها ساخته شده‌اند. تشک‌های هیبرید معمولاً سیستم تشک‌های مموری فوم و تشک‌های فنری را به کار می‌گیرند و با کاهش میزان تکان‌ها، کنترل حرارت و برقراری آسایش بیمار، خواب راحتی برای فرد به ارمغان می‌آورند.

تشک طبی ریباند

این تجهیزات توانبخشی از چند تکه جدا تشکیل شده‌اند که قابلیت تنظیم داشته و نسبت به حالتی که تخت‌خواب داشته باشد، هماهنگ می‌شوند. تشک‌های طبی بیمارستانی ریباند برای حالت‌هایی که بیمار قصد نشستن بر روی تخت‌خواب را داشته باشند. همچنین قابلیت تنظیم دارند و آسایش بیشتری را در مدت زمان بستری بیمار فراهم می‌کنند.

ضخامت و اندازه تشک درمانی

امروزه در بسیاری از بیمارستان‌های مجهز، انواع مختلفی از تشک‌های طبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تشک‌ها در ضخامت‌ها و اندازه‌های مختلفی ارائه می‌شوند تا بتوان آن را با مشخصات تخت خواب بیمارستانی هماهنگ کرد. اکثر تشک‌های طبی بیمارستانی، حدود ۲۰۰ سانتی متر طول و ۹۰ سانتی متر عرض دارند.

تشک ارتوپدی چیست؟

تشک‌های ارتوپدی برای کاهش فشار به نواحی حساس مانند باسن و شانه‌ها طراحی شده‌اند و موقعیت ستون فقرات را در بهترین حالت ممکن قرار می‌دهند. این تشک‌ها برای سالمندان، کسانی که درد مزمن دارند و کسانی که در حال بهبود از آسیب می‌باشند مورد استفاده قرار می‌گیرند. قرارگیری ستون فقرات در بهترین حالت خود در طول خواب باعث بهبودی حال بیمار، خواب عمیق‌تر و درد کمتر می‌شود.

کاهش فشار با تشک‌های ارتوپدی

هنگامی که در رخت‌خواب دراز می‌کشید، مفاصل لگن و شانه اغلب بار سنگین وزن بدن را تحمل می‌کنند. در یک تشک بسیار سفت، اصطکاک می‌تواند در این نواحی ایجاد شده و منجر به ایجاد نقاط فشار دردناک شود. بنابراین، تشک ارتوپدی مناسب باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد. تشک تخت نباید آنقدر هم نرم باشد که باسن و شانه‌ها در آن فرو بروند و ستون فقرات را مجبور به خم شدن کنند. تشک‌های ارتوپدی دارای بالشتک و تکیه گاهی منخصر به فردی هستند که می‌توانند وزن بیمار را متعادل نگه دارند تا ستون فقرات در موقعیت کاملا استاندارد قرار گیرد.

تشک طبی بادی

برای این که ستون فقرات در حالت کاملا استاندارد قرار بگیرد، تشک باید وزن بدن بیمار را به طور یکنواخت تقسیم کند. اگر یک قسمت از بدن بیش از حد در تخت فرو برود، این فرورفتگی ستون فقرات را در موقعیت‌های نامناسبی قرار می‌دهد که باعث ایجاد فشار و تنش در عضلات پایین کمر می‌گردد. تشک‌های فوق العاده نرم نیز باعث می‌شوند لگن و شانه‌ها بیش از حد در تشک فرو رفته و همچنین باعث انحنای غیر طبیعی ستون فقرات شوند. اگر تشک خیلی سفت باشد، منجر به ایجاد نقاط دردناک در نزدیکی مفاصل می‌شود. تخت‌های متوسط کمترین فرورفتگی را دارند، بنابراین ستون فقرات کمتر احتمال دارد خم شود و باعث منقبض شدن و سفت شدن عضلات گردد.

تشک بادی و پیشگیری از زخم بستر

در صنعت تشک‌های طبی بیمارستانی، تشک‌های بادی فشار متناوب (APAM) در بیمارستان‌ها برای کمک به پیشگیری از زخم بستر استفاده می‌شوند. انواع تشک‌های طبی در بیمارستان‌ها یا برای مراقبت از بیماران و در منزل برای کمک به جلوگیری از زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرند. تشک‌های بادی بر روی تخت‌های بیمارستانی قرار می‌گیرند و دارای کانال‌های پر از هوا هستند که به طور متناوب پر و خالی می‌شوند تا به کاهش فشار یا وزن در نواحی استخوانی بیمارانی که خیلی ضعیف یا بی‌حرکت هستند و نمی‌توانند وضعیت خود را تغییر دهند کمک می‌کنند. این تشک‌ها از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این تشک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محکم و بادوام
  • دارای خاصیت ضد میکروبی
  • مقاوم در برابر حرارت
  • رسانای گرمایی
  • مقاومت در برابر مایعات و انتقال رطوبت
  • مقاوم در برابر لکه
  • ضد آلرژی
  • دارای ویژگی الاستیسیته بالا برای مدیریت بهتر فشار

جلوگیری از زخم بستر

قبل از این که در مورد تشک‌های بادی در صنعت پزشکی صحبت کنیم، ابتدا باید چگونگی ایجاد زخم بستر را درک نماییم. زخم بستر که به عنوان زخم فشاری نیز شناخته می‌شود، نوعی آسیب یا صدمه به پوست و بافت زیرین پس از فشار طولانی مدت است. این زخم‌ها اغلب روی پوستی که نواحی استخوانی بدن را می پوشاند، دیده می‌شود. زخم فشاری در مراحل مختلف می‌تواند ایجاد شود و در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به آسیب عمیق بافت گردد. پیشگیری از زخم بستر امری مهم است و اقدامات متعددی در این زمینه وجود دارد. بیمارانی که در رخت‌خواب هستند می‌توانند برای جلوگیری زخم فشاری اقدامات اشاره شده را انجام دهند:

  • موقعیت خود را مرتباً تغییر دهید.
  • تشکی را انتخاب کنید که از ارگونومی ویژه‌ای برخوردار باشد.
  • از بالشتک‌های مخصوص جهت کاهش فشار و محافظت از مناطق آسیب پذیر استفاده کنید.
  • برای محافظت از نواحی استخوانی که بیشترین احتمال آسیب را دارند، از بالشتک‌های طبی استفاده کنید.
  • ارتفاع تخت خود را تنظیم کنید.

تشک طبی مناسب برای تخت بیمارستانی

تشک‌های طبی بیمارستانی باید همیشه با توجه به ویژگی‌های تخت‌های بیمارستانی طراحی شوند تا بیماران بتوانند از ویژگی‌هایی که این تجهیزات ارائه می‌دهند، استفاده کنند. برای بیمارانی که در تخت تحرک کمی دارند، تشک‌های طبی ویژگی‌های متفاوتی را ایجاد می‌کنند. پس از خرید تخت بیمارستانی، انتخاب تشک طبی مناسب برای آن گام مهمی است که خریداران باید به آن توجه کنند. تخت بیمارستانی باید کیفیت و راحتی بالایی را ارائه دهد. تخت ها، تشک‌ها و سایر لوازم جانبی و تجهیزات پزشکی آرامش خاطر را برای بیماران، مراقبان و خانواده‌هایشان فراهم می‌کنند.

تشک مناسب تخت بیمارستان

راهنمای انتخاب و خرید بهترین تشک طبی بیمارستانی برای کاهش فشار

هنگام خرید تشک‌های طبی بیمارستانی، باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. این نکات شامل:

  • جنس تشک
  • قد و وزن بیمار
  • زمان لازم برای استراحت و بستری فرد
  • انعطاف پذیری تشک
  • شدت زخم‌های بیمار
  • حفظ تعادل و پایداری فرد
  • ضد عرق بودن تشک
  • رطوبت پذیری تشک‌های درمانی
  • رویه جدا شونده و قابل شستشو
  • ضد حریق بودن تشک تخت
  • دفعات نظافت
  • ضد آب و ضد لک بودن تشک طبی
  • سفتی و نرمی مناسب
  • میزان مشکل جسمانی و تحرک بیمار
  • دوام، کیفیت و طول عمر تشک

با وجود تنوع بسیار در تشک‌های درمانی، توصیه می‌شود تمامی موارد و نیازهای خود را در نظر بگیرید تا انتخاب مناسبی داشته باشید.

قیمت تشک طبی بیمارستانی

یکی از مهم‌ترین مسائل هنگام تهیه و خریداری تجهیزات بیمارستانی مسئله قیمت تجهیز است. با توجه به این که تشک‌های درمانی دارای انواع مختلفی هستند، قیمت هر یک از آن‌ها می‌تواند با دیگری متفاوت باشد. از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت تشک طبی بیمارستانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع و مدل تشک
  • برند شرکت سازنده
  • کیفیت تشک
  • استانداردهای به کار رفته در ساخت محصول
  • ارتفاع فوم طبی به کار رفته در ساختار تشک
  • نوع اسفنج مورد استفاده
  • عملکرد و کاربرد‌های تشک درمانی
  • جنس تشک و رویه آن
  • سایز و ابعاد تشک درمانی
  • ضخامت تشک
  • میزان تحمل وزن
  • انواع فوم حافظه‌دار و نوع پدهای به کار گرفته شده بر روی تشک‌های طبی
  • مدت زمان گارانتی و ضمانت نامه دستگاه و همچنین خدمات پس از فروش
  • نو و دست دوم بودن تشک
  • نوسانات قیمت ارز

همراهان عزیز و گرامی می‌توانید برای اطلاع از قیمت‌های به روز انواع تشک‌های طبی بیمارستانی، و همچنین سایز لوازم و تجهیزات پزشکی شرکت سینا طب، با شماره‌های درج شده در صفحه ارتباط با ما، تماس حاصل فرمایید. 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 61 میانگین: 4.8]