تهران، خیابان ولیعصر، پایین‌تر از سه راه جمهوری، کوچه سخنور، ساختمان شماره 117، طبقه 5

021-66709528

استریلایزر | قیمت دستگاه استریلایزر | آزمایشگاهی، برقی، فوری

دستگاه استریلایزر

استریلایزر چیست؟

استریل کردن تجهیزات کوچک پزشکی امری ضروری در مراقبت‌های پزشکی است؛ زیرا بیماران همیشه با ابزارهای جراحی و بهداشتی در تماس هستند. از طرفی استریل نبودن ابزار و تجهیزات پزشکی سبب کاهش امنیت کادر درمان و بیماران می‌گردد. استریلیزاسیون و ضد عفونی کردن اصولی این ابزار برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها امری ضروری تلقی می‌شود. برای این عمل از سیستم‌های مختلفی از جمله استریلایزر گلاس بید که نوعی استریل کننده خشک است، استفاده می‌گردد.

استریلایزر دستگاهی جایگزین چراغ‌های الکلی و شعله‌های گازی زیر هود است که دمای آن توسط یک ظرف استوانه‌ای شکل تا 250 درجه سانتیگراد افزایش می‌یابد و موجب گرم شدن گلس بید می‌گردد. با این دستگاه، آزمایشگر به راحتی می‌تواند پنس و قیچی خود را ضد عفونی کند. استریلایزر وسیله‌ای امن و مناسب برای کاربر است؛ زیرا هیچ گونه خطر حریق ایجاد نمی‌کند. علاوه بر این، وجود چراغ الکی و شعله‌های گازی زیر هود سبب گرم شدن محیط و از بین رفتن فیلتر هپا می‌گردد؛ اما استریلایزر با استفاده انرژی الکتریکی کار می‌کند و این مشکل مرتفع می‌شود.

دمای استریلایزر توسط یک سیستم PID کنترل می‌گردد که قادر است با دقت دمایی 1 تا 2 درجه سانتیگراد دمای داخل استوانه را کنترل کند. در بسیاری موارد از اتوکلاو برای استریل کردن استفاده می‌گردد؛ اما در برخی موارد ممکن است رطوبت اتوکلاو ایجاد مشکل نماید. به همین سبب دستگاه استریلایزر گزینه مناسبی برای کاربردهای آزمایشگاهی کشت بافت و میکروبی است.

دستگاه‌های استریلایزر پزشکی

استریل نگهداشتن لوازم و تجهیزات پزشکی از آلاینده‌های مضر مانند قارچ‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. روش‌های مختلفی برای استریل کردن ابزار و تجهیزات پزشکی وجود دارد. رایج‌ترین روش‌های استریلیزاسیون عبارتند از:

  • استریلیزاسیون فیزیکی

اولین روش استریل کردن پزشکی، استریلیزاسیون فیزیکی نام دارد. در این روش، فرآیند استریلیزاسیون با استفاده از حرارت صورت می‌گیرد. چندین روش استریلیزاسیون فیزیکی وجود دارد که کارآمدترین آنها حرارت دادن، افزایش رطوبت و فشار است. دستگاهی که این فرآیندها را با هم ترکیب می‌کند، اتوکلاو نام دارد.

انواع استریلایزر

  • استریلیزاسیون شیمیایی

دومین روش استریلیزاسیون پزشکی، استریلیزاسیون شیمیایی نام دارد. در این روش فرآیند استریل کردن با استفاده از مواد شیمیایی صورت می‌گیرد. انواع مختلفی از روش‌های استریلیزاسیون شیمیایی در زمینه پزشکی وجود دارد. متداول‌ترین آنها عبارتند از:

  • استریلیزاسیون اتیلن اکسید (ETO)
  • استریلیزاسیون گاز دی اکسید کلر (CD)
  • استریلیزاسیون پراکسید هیدروژن (VHP) 
  • الکل های شیمیایی: در روش استریلیزاسیون شیمیایی معمولاً از اتیل الکل و ایزوپروپیل الکل با غلظت 60 تا 90 درصد استفاده می‌شود. ایزوپروپیل الکل در پاکسازی دماسنج بالینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. متیل الکل برای حذف هاگ قابل استفاده است.
  • آلدهید فرمالدئید: این محصول شیمیایی حاوی باکتری کش و اسپور کش بوده و در حذف ویروس‌ها نقش به سزایی دارد.

توجه: روش‌های استریل سازی شیمیایی را می‌توان با روش‌های استریل سازی فیزیکی ترکیب کرد.

  • استریلیزاسیون پرتویی

سومین روش استریل تجهیزات پزشکی، استریلیزاسیون پرتویی نام دارد. در این روش از پرتوهای یونیزان و پرتوهای غیر یونیزان استفاده می‌شود. از پرتوهای یونیزان، اشعه گاما و اشعه ایکس برای استریل کردن پلاستیک و سرنگ استفاده می‌شود. پرتوهای غیر یونیزان مانند مادون قرمز، برای استریل کردن سریع اقلام استفاده می‌شود و اشعه UV برای ضد عفونی کردن مناطق بسته مانند سالن‌ها، اتاق‌های عمل و آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شود. دو فرآیند متداول برای استریلیزاسیون پرتویی مورد استفاده قرار می‌گیرد که عبارت است از:

  1. استریلیزاسیون با اشعه گاما
  2. استریلیزاسیون با پرتو الکترونی

استریلیزاسیون پرتویی سریع‌تر از روش‌های فیزیکی و شیمیایی صورت می‌گیرد. در این روش از فشار معمولی هوا و دمای بالاتر استفاده می‌شود. بیمارستان‌ها، مطب‌ها، کلینیک‌ها و سایر مراکز درمانی برای استریل سازی لوازم و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی می‌توانند از روش‌های فیزیکی، شیمیایی و پرتویی استفاده کنند. هر فرآیند استریلیزاسیون دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که ممکن است با دستگاه‌های نیمه هادی سازگار باشد یا نباشد.

بررسی دستگاه استریلایزر

این دستگاه‌ها برای استریل کردن ابزارهای پزشکی کوچک مانند فورسپس، پنس‌های دو قطبی، قیچی، ابزارهای جراحی، وسایل معاینه پزشکی و ابزارهای دندانپزشکی ایده‌آل هستند. از این دستگاه‌ها می‌توان برای از بین بردن باکتری‌ها، هاگ‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها استفاده کرد. پوشش بیرونی دستگاه هنگام لمس کردن خنک است. در واقع پوشش بیرونی دستگاه بدون در نظر گرفتن مدت زمانی که دستگاه در حال استفاده است (حتی در تمام طول روز)، هنگام لمس کردن خنک است. دستگاه استریلایزر برای استریل کردن لوازم و تجهیزات پزشکی کوچک از گاز، شعله و مواد شیمیایی استفاده نمی‌کند. دمای محفظه را می‌توان در صفحه کنترل LED مشاهده کرد و به راحتی با دکمه کنترل تنظیم کرد. استریلایزر به سرعت تا دمای 250 درجه سانتیگراد گرم می‌شود تا حضور باکتری‌ها، هاگ‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها را از بین ببرد.

فرآیند استریلیزاسیون

استریلیزاسیون یک روش موثر یا فرآیندی است که برای از بین بردن همه‌ی هاگ‌های رویشی و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به کار می‌رود. فرآیند استریلیزاسیون می‌تواند میکروارگانیسم‌هایی از جمله باکتری‌ها، هاگ‌ها، قارچ‌ها و عوامل تک سلولی و سایر عوامل بیولوژیکی را که در محصولات غذایی یا هر سطح خاصی از اجسام وجود دارند، غیر فعال کند. این فرآیند را می‌توان با روش‌ها و منابع مختلفی از جمله گرما، مواد شیمیایی، تشعشع، گازها و فیلتراسیون انجام داد. استریلیزاسیون ایجاد شرایطی است که در آن همه میکروارگانیسم‌ها چه در حالت رویشی و چه در حالت هاگ‌زایی از بین می‌روند.

مزایای استفاده از استریلایزر

استریلیزاسیون به عنوان فرآیند تخریب یا از بین بردن همه میکروارگانیسم‌ها و ارگانیسم‌های بیماری‌زا که قادر به ایجاد عفونت هستند مانند همه هاگ‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها که همگی عامل بیماری هستند، تعریف می‌شود. این فرآیند می‌تواند با هر دو روش فیزیکی، شیمیایی و سایر روش‌های موثر که رشد میکروارگانیسم‌ها را مهار می‌کند، صورت گیرد. استریلایزر شناخته شده‌ترین دستگاه مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های درمانی و پزشکی جهت استریل کردن کالاها و ابزارهای پزشکی کوچک است.

اهمیت استریلیزاسیون

  1. استریلیزاسیون برای جلوگیری از انتقال برخی از میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا به بدن استفاده می‌شود.
  2. استریلیزاسیون فرآیند مهمی در آزمایشگاه‌های علمی و تحقیقاتی محسوب می‌شود.
  3. این فرآیند از آلوده شدن ابزارها در صنعت داروسازی جلوگیری می‌کند.
  4. استریلیزاسیون برای آماده سازی کشت بافت‌ها و سایر آزمایشات میکروبیولوژیکی استفاده می‌شود.
  5. فرآیند استریلیزاسیون در صنایع غذایی مانند کنسرو کردن مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای استریلایزر گلس بید

یکی از انواع دستگاه‌های ضد عفونی کننده، دستگاه استریلایزر گلس بید است. این دستگاه مزایای فراوانی دارد. مزایای این دستگاه عبارتند از:

  1. در ضدعفونی و استریل کردن تجهیزات ۹۹.۹۹ درصد موثر است.
  2. حرارت آن باعث ایجاد مشکل برای محیط اطراف نمی‌شود.
  3. غیر سمی بوده و برای کاربر خطری ایجاد نمی‌کند.
  4. تمامی میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد.
  5. از مواد شیمیایی و ایزوتوپ‌ها استفاده نمی‌کند.
  6. نصب و استفاده از استریلایزر راحت است.
  7. نفوذ خوبی به داخل مواد و وسایل دارد.
  8. آسیبی به ابزار و تجهیزات فلزی وارد نمی‌کند.
  9. در مدت زمان کوتاهی (حدود 25 ثانیه) عمل استریل انجام می‌گیرد.
  10. در پایان کار هیچ زباله‌ای بر جای نمی‌گذارد.
  11. باعث حفظ حالت اشیاء پس از استریل شدن می‌گردد.
  12. از دستگاه‌های استریلایزر گلس بید در بخش پزشکی برای استریل کردن ابزارها و مواد در بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، دندانپزشکی و سایر مراکز درمانی استفاده می‌شود.

معایب استریلایزر گلس بید

از معایب این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تکمیل فرآیند استریل کردن به دلیل کندی نفوذ دما به ابزار، زمان بر است.
  2. دمای بالای آن برای بسیاری از مواد مناسب نیست و با مشکلاتی همراه است.

بیشترین کاربردهای استریلایزر

از دستگاه‌های ضد عفونی کننده در تمام واحدهای بیمارستانی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی که ابزارها و لوازم پزشکی با عوامل عفونی تماس مستقیم دارند، استفاده می‌شود. استریلایزرها در سه زمینه اصلی مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع بیشترین مراکز درمانی که به دستگاه‌های استریلایزر نیاز دارند؛ بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و بخش‌های دندانپزشکی هستند.

  • بخش پزشکی یا بیمارستانی

بیمارستان‌ها به طور کلی دارای بخش‌هایی هستند که در آنجا وسایل و ابزارهای آلوده، استریل می‌گردند.

  • آزمایشگاه‌ها

در این بخش‌ها از دستگاه‌های ضد عفونی کننده برای استریل کردن ظروف شیشه‌ای و سایر ابزارهایی که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود.

  • دندانپزشکی‌ها

استریلایزر برای این بخش‌های درمانی جزء مهم‌ترین سیستم‌ها محسوب می‌شود. واحدهای دندانپزشکی برای استریل کردن لوازم و تجهیزات خود از دستگاه اتوکلاو نیز استفاده می‌کنند.

مشخصات فنی دستگاه

استریلایزر یک محفظه استوانه‌ای شکل از جنس استیل است که داخل آن المنت‌های حرارتی قرار گرفته‌اند. این دستگاه مجهز به سیستم تنظیم دما است. کلیدهای روشن و خاموش و کلید تنظیم دمای دستگاه می‌تواند از نوع آنالوگ و یا دیجیتال باشد که در قسمت پنل دستگاه تعبیه شده‌اند. در مرحله نخست استفاده از این دستگاه باید داخل محفظه استوانه‌ای، گلوله‌های شیشه‌ای ریخته شود. هنگامی که دستگاه روشن است، دما تنظیم می‌شود. سپس گلوله‌های شیشه‌ای تا دمای مورد نظر داغ می‌شوند. ابزارها و تجهیزاتی که نیاز است استریل شوند درون این گلوله‌های شیشه‌ای در مدت زمان معین، از طریق حرارت غیر مستقیم استریل می‌شوند.

خرید دستگاه استریلایزر

سایر مشخصات فنی دستگاه عبارتند از:

  • استفاده از ورق فولادی برای بدنه خارجی دستگاه
  • استفاده از استیل 304 برای محفظه استریل
  • ارتفاع محفظه استریل ۱۴ سانتیمتر
  • قطر محفظه استریل ۵/۵ سانتیمتر
  • محدوده دمایی از 50 درجه سانتیگراد تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد
  • 20 دقیقه زمان تا رسیدن به دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد
  • دارای کنترلر دیجیتال با نمایشگر دما با دقت ۰٫۱ درجه سانتیگراد
  • مجهز به گلس بید
  • دارای رله SSR
  • کنترل TC4S
  • سنسور ترموکوبل تیپ K

انتخاب استریلایزر مناسب

استریل کردن عبارت است از اجرای مجموعه‌ای از روش‌ها و دستگاه‌های مختلف برای از بین بردن همه میکروارگانیسم‌های زنده، از هر ماهیت و به هر شکلی که بر روی یک جسم باشد. این فرایند با استفاده از دستگاه استریلایزر انجام می‌شود. استریل کردن لوازم و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی برای جلوگیری از انتقال آلودگی به بیماران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای این که یک ابزار پزشکی که تحت استریلیزاسیون پایانی قرار گرفته است «استریل» تلقی گردد، نباید هیچ گونه میکروارگانیسم زنده روی آن وجود داشته باشد.

خرید دستگاه استریلایزر

شرکت سینا طب تولید کننده تخصصی دستگاه استریلایزر و دیگر تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی است. جهت خرید انواع دستگاه‌های ضد عفونی کننده با مشاورین و کارشناسان شرکت سینا طب تماس حاصل فرمایید و مناسب‌ترین و رایج‌ترین دستگاه‌ها را جهت استفاده در بیمارستان‌ها، مطب‌ها و آزمایشگاه‌ها تهیه کنید. برای انتخاب دستگاه استریلایزر با کیفیت و قیمت مناسب می‌توانید از متخصصان شرکت سینا طب کمک و راهنمایی بخواهید.

عوامل موثر بر قیمت استریلایزر

در تعیین قیمت نهایی این دستگاه عوامل متعددی دخیل هستند. اصلی‌ترین عواملی که در قیمت دستگاه استریلایزر نقش دارند، عبارتند از:

  1. نوع و مدل دستگاه
  2. برند شرکت سازنده
  3. استانداردهای مورد استفاده هنگام ساخت محصول
  4. جنس محفظه داخلی
  5. جنس بدنه
  6. کیفیت دستگاه
  7. نوع سیستم نمایشگر
  8. ابعاد و اندازه دستگاه
  9. امکانات جانبی
  10. مجهز بودن به سیستم‌های کنترلی
  11. محدوده دمایی
  12. توان مصرفی دستگاه
  13. کاربردهای دستگاه
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 59 میانگین: 4.9]